Lassit ovat Intian ja Nepalin suunnalta lähtöisin olevia jugurttipohjaisia juomia. Perinteisesti lassi on hieman suolaista, mutta meille länkkäreille makeat lassit maistuvat usein paremmin. Lassi on aivan äärimmäisen yksinkertainen valmistaa, ja lopputuloksena on kauniin värinen, nopea ja raikas välipalajuoma. Ohjetta on helppo soveltaa juojien määrään, sillä suhteet ovat aina samat tässä juomassa.
Mangolassi:
1 pussi pakastemangoa (eli noin 5 dl mangokuutioita)
2,5 dl maitoa
4-5 dl maustamatonta jugurttia
Sokeria maun mukaan
Piparkakkumaustetta tai kardemummaa maun mukaan
- Mittaa tehosekoittimen pohjalle maito, mangokuutiot ja maustamaton jugurtti (kreikkalainen on oikein hyvää tähän tarkoitukseen).
- Sekoita kunnes lassi on tasaista ja lisää sitten sokeri ja piparkakkumauste. Itse laitoin näillä määrillä tehtynä 3 rkl sokeria ja 1 rkl piparkakkumaustetta. Surauta lassia vielä hetken aikaa, kaada laseihin ja nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä palautetta tai kokkaustoiveita! ♥